jueves, 22 de febrero de 2007

Baron engega la precampanya

Foto de l'alcalde Baron durant la presentació del manifest (Marcos Lossius/capgros.com)














La precampanya de les municipals ja ha començat. Avui l'alcalde i candidat socialista a la reelecció, Joan Antoni Baron, ha convocat la premsa al Port de Mataró -lloc emblemàtic de la "nova ciutat" de Manuel Mas- per apuntar els grans eixos de la campanya electoral i per llegir el manifest electoral del PSC "Mataró, nous temps". I tant que són nous temps quan l'ítem principal de la trobada és que la capital del Maresme vol ser ambiciosa i figurar en el mapa de ciutats mitjanes catalanes. No m'imagino l'exalcalde Manuel Mas en un míting dient coses; per això potser l'equip de campanya de Baron ha volgut fer l'acte en aquest indret, per donar alguna mena de continuïtat entre el projecte de Mas i el de Baron. A banda d'això Baron no ha anunciat cap gran novetat. Ha demostrat, això si, que té un discurs ben travat, complet, amb gran coneixement de la ciutat -una qualitat amb la qual només pot competir el Partit Popular, si hem de ser francs. És clar que ser alcalde durant tres anys i tenir tota la maquinària pròpia d'un govern... ajuda molt-. Ha estat un discurs en la millor tradició dels tòpics baronians, com ell mateix ha reconegut: que si l'espai públic, el civisme, l'orgull de ser mataronins i, com sempre, crits a fer la feina i a fer-la ben feta. Res de nou sota el sol. Caldrà veure si Baron és capaç d'activar el seu electorat tradicional i combatre l'efecte Ciutadans i dels partits petits. Si ho aconsegueix no hauria de tenir grans problemes per ser investit alcalde, ara si, amb l'aval dels vots.
Detalls interessants de la foto d'avui: Rera Joan Antoni Baron hi figurava -per bé que tapada- Pilar González Agàpito -un senyal?-, a la seva esquerra el totpoderós primer secretari Ramon Bassas i més a l'esquerra les dues dones que amb tota probabilitat escalaran llocs a la llista socialista: Alícia Romero i Montse López -per aquest ordre-. A la dreta de tot hi figurava, fora de quadre -mig pam més enllà del grup-, un Esteve Terradas que s'ho començava a mirar de lluny.
David Rovira plega. Avui l’actual cap del grup municipal popular, David Rovira, ha confirmat a l'informatiu migdia de Mataró Ràdio que no anirà a les llistes del Partit Popular en llocs de sortida –entre els deu primers- i per tant amb tota probabilitat no repetirà com a regidor. La pèrdua de Rovira significa un trasbals per Paulí Mojedano, que l'ha intentat convèncer que fes causa comuna amb ell però motius professionals i personals -diu Rovira- han pogut més. De totes maneres, la "desaparició política" de Rovira també significa que Mojedano podrà posar més distància amb el seu antecessor Joan López, cosa que afavoreix el perfil renovador de la seva candidatura.

No hay comentarios: